zoek uw accommodatie een vraag?
bel of WhatsApp!
0039-347-0914798
0039-347-4075678
Menu

L' Antica Casa 2 pers

Aanvraag beschikbaarheid/meer infoReserverenAnderen over deze accommodatie

Fraai gerestaureerd antiek huis uit 1500. Op de 2e verdieping van dit prachtige pand bevindt zich 1 appartement. B&B mogelijk. Kwaliteitsplek.

Op een heuveltop overdekt met olijfbomen, vlak bij de beroemde thermische baden van Montecatini ligt een oud klein Toscaans dorp dat 80 inwoners telt.
In deze ’borgo’ , zoals de italianen deze gehuchten noemen bevindt zich dit antieke huis uit 1500. In 1999 hebben de bewoners het geheel gerestaureerd, met behoud van (vrijwel) alle originele elementen. Men is er zelfs in geslaagd om veel oude fresco’s te behouden. 

Op de 2e verdieping van dit prachtige pand bevindt zich 1 appartement. Het bestaat uit een zitkamer met keukenhoek, slaapkamer en badkamer. In de zitkamer staat een (slaap)divan ( voor 1 persoon). De inrichting bestaat geheel uit antieke meubelen. Vanuit de zitkamer heeft u een romantisch uitzicht op de ’borgo’ en de omringende heuvels. Het is mogelijk hier te verblijven op basis van bed and breakfast, in dat geval wordt bij goed weer het ontbijt in de sfeervolle, ommuurde tuin geserveerd. Als het wat kouder is, is de leefkeuken met grote open haard een mooie plek om uw dag te beginnen.

Dit is echt een kwaliteitsplek, hier voelt u zich onmiddellijk thuis. De eigenaren, een zeer enthousiast echtpaar (hij architect, zij lerares) laten u graag alles zien. Zij zijn maar wat trots op hun Casa Antica. Er wordt Engels en Frans gesproken.
Op het intieme dorpsplein van de Borgo (100 m) is een kleine trattoria waar buiten heerlijke regionale specialiteiten genuttigd kunnen worden. Parkeren kunt u net buiten de Borgo. 

L'Antica Casa ligt op een strategische plek, de beroemde baden van Montecatini Terme bevinden zich vlakbij. Het antieke dorp Montecarlo, de hoofdstad van een van de 7 Chianti-wijngebieden die Toscane rijk is bereikt u in 15 minuten. Daarnaast bevindt u zich in de driehoek Lucca-Pisa-Florence, zodat deze steden gemakkelijk te bereiken zijn. Ook de zee bij de sjieke badplaats Viareggio is niet ver. Uw achterland (noordelijk) zijn heuvels die langzaam overgaan in de Apuaanse Alpen. Richting het zuiden rijdt u het plaatsjesboek Toscane binnen, met plaatsjes als San Miniato, Palaia en Pontedera. Wat verderop treft u beroemde plaatsen als San Gimignano, Volterra en Siena.
Kijk voor meer informatie over de bezienswaardigheden hier ook eens naar het menu "Info Toscane" op de homepage.

Voor een meer nauwkeurige ligging klik op de laatste foto hieronder en vergroot deze.

Foto's van deze accommodatie

Voorzieningen

- Grote tuin
- WIFI-internet

Anderen over deze accommodatie

"We hebben het super naar de zin gehad. Het appartement is gezellig en typisch toscaans ingericht. Het dorpje is geweldig en zeker het restaurantje op het plein zullen we zeker missen. Genieten!"
Peter Verberne, Soest.

Prijzen van de appartementen

Appartement: Appartement (2 pers.)

Van:Tot:Prijs per week
01/0131/12€ 475,00
Aanvraag beschikbaarheid/meer infoReserveren